STARTSIDA

FAMILJERÄTT

ARVS- & GÅVORÄTT

FASTIGHETSRÄTT

Avtal och servitut

Köp och försäljning

Bostadsrätt

Hyresrätt

OM OSS

 

 

  

 

 

 

 

    KÖP OCH FÖRSÄLJNING AV FASTIGHET


 HBN 
 
       JURIDIK

 

KONTAKT

JURIST
Hanna Byberg Notäng

Kontakta mig på telefon:
0706-84 81 06

Alt. skicka ett sms med
 ditt namn o telefonnummer så
 ringer jag dig!

 Eller skicka ett e-mail till:
 info@hbnjuridik.se

 

Många väljer att sälja och köpa sin bostad via fastighetsmäklare, men om du vill sälja din fastighet på egen hand så går det också bra. Det betyder att du själv svarar för annonsering, visning, budgivning osv. Det finns dock vissa moment i detta som det kanske känns bekvämt att lämna över till en jurist.

Jag kan erbjuda dig juridiska tjänster vid:

· Försäljning och köp av fast egendom.
· Försäljning och köp av bostadsrätt.
 

FÖRSÄLJNING OCH KÖP AV FAST EGENDOM
Försäljning och köp av fast egendom är omgärdat av många formkrav, som måste vara uppfyllda för att överlåtelsen skall vara giltig och lagfart skall kunna utfärdas.

Säljaren har en upplysningsplikt och köparen har en omfattande undersökningsplikt. Vissa formbundna handlingar skall upprättas och ansökan om lagfart skall ges in till inskrivningsmyndigheten.

Om ingen mäklare finns med i bilden kan jag hjälpa dig att upprätta de dokument som behövs.

 

FÖRSÄLJNING OCH KÖP AV BOSTADSRÄTT
Överlåtelse av en bostadsrätt är inte överlåtelse av fast egendom. Att köpa en bostadsrätt och bli medlem i en bostadsförening betyder att du köper rätten att nyttja en bostad.

En bostadsrätt kan vara en lägenhet, villa, radhus eller ett kedjehus. Medlemmarna i bostadsrättsföreningen äger tillsammans hela fastigheten. Varje gång en bostadsrätt säljs skall ett överlåtelseavtal skrivas. Det är viktigt att ta reda på vad avtalet innebär, både för dig som säljare och för köparen.

Kontakta mig, så hjälper jag dig!